Jehly s plody Jadranu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehly s plody Jadranu
Jehly s plody Jadranu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24228 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Bobkový list |
150 g | Garnát obecný |
250 g | Mořský jazyk |
50 ml | Olej olivový |
80 g | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
200 g | Sépie |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 163,3mg |
Draslík | 650,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 705,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Paprika žlutá, Rajčata, Sépie, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mořský jazyk, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehly s plody Jadranu postup přípravy receptu:
1 | Stáhneme ze sépií kůži, vykucháme, promyjeme a osušíme. Vyloupeme garnáty, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme a osušíme. Omyjeme plátky mořského jazyku, lehce naklepeme mezi dvěma listy rostlinného papíru, mírně osolíme a zavineme. |
2 | Omyjeme rajčata, osušíme a pokrájíme na kolečka. Vykrojíme z papriky jádřinec se stopkou, omyjeme a pokrájíme na větší kusy. Na jehly střídavě napichujeme svinuté plátky z mořského jazyku, kousky papriky, sépie, kolečka rajčat, bobkové listy a garnáty. Jehly osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem a potřeme olejem. |
3 | Rozpálíme pánev na smažení, dáme do ní připravené jehly a za občasného otáčení je opékáme. Vyjmeme je, rozložíme na servírovací mísu a horké podáváme. |