Jednoduchý recept

Mramorový dort bez tuku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24231
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

225 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
3 polévková lžíce Kakao - prášek
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
135 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tresť mandlová
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
10 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 889kJ
12% Sacharidy 44 g
2% Tuky 1 g
6% Sodík 113 mg
14% Bílkoviny 8 g

Mramorový dort bez tuku postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou.

2

1/3 hrnku mouky, polovinu kypřícího prášku, kakao a 2 lžíce cukru smícháme v míse. Zbytek mouky, kypřícího prášku, 2 lžíce cukru a špetku soli smícháme v druhé míse. Z bílků ušleháme sníh. Potom postupně všleháme po lžících zbytek cukru. Sníh musí být pevný. Nakonec do sněhu vmícháme mandlový a vanilkový extrakt. Sníh rozdělíme na poloviny, do jedné poloviny sněhu přimícháme směs mouky s kakaem a do druhé poloviny vmícháme směs mouky bez kakaa. Kakaovou hmotu dáme na dno formy a na ní naneseme světlou hmotu. Nožem s kulatou špičkou projedeme těstem tak, aby vznikl mramorový efekt.

3

Pečeme v předehřáté troubě 45 minut.

4

Dort vyklopíme a necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkový cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept