Měkkýši na jehlách

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
22 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
534 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny plody moře omyjeme a vhodíme na několik hodin do velké mísy se studenou osolenou vodou. Scedíme, odrhneme slávky a všechny plody moře promyjeme ve větším množství studené vody. Oloupeme stroužek česneku a podrtíme. Omyjeme petrželku, osušíme a jemně nasekáme. Plody moře vhodíme do velké pánve, přidáme česnek, nasekanou petrželku, bílé víno, olej a na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít.
  • 2
    Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky i všechny plody moře, které se neotevřely. Odkrojíme stopky z cuket, cukety omyjeme, osušíme, pokrájíme na kolečka a povaříme 1 minutu v osolené vodě, scedíme a osušíme.
  • 3
    Připravíme jehly. Střídavě napichujeme různé druhy měkkýšů a kolečka cuket. Narovnáme do olejem potřeného pekáčku, potřeme zbývajícím olejem a dáme asi na 5 minut do trouby předehřáté na
  • 4
    190 °C. Jehly několikrát otočíme.
  • 5
    Vytáhneme pekáček z trouby, narovnáme jehly na servírovací mísu, posypeme solí, pepřem a zbývající nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.