Recept

Těstoviny s metým masem a játry

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 24257

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
22 g Hovězí maso mleté
250 ml Hovězí vývar základní
120 g Játra kuřecí
1 ks Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
90 g Pancetta
2 polévková lžíce Passata (drcená rajčata)
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Tagliatelle
125 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 078kJ
25% Sacharidy 90 g
148% Tuky 111 g
42% Sodík 850 mg
54% Bílkoviny 30 g

Těstoviny s metým masem a játry postup přípravy receptu:

1

V hlubokém rendlíku na čtyřech lžících oleje asi pět minut restujeme pancettu, poté přidáme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, jeden řapík celeru, na plátky pokrájený česnek a smažíme dalších pět minut. Přidáme maso a smažíme, až změní barvu. Celou dobu dobře mícháme, aby se neutvořily z masa hrudky. Přidáme pokrájená játra, osmažíme a vlijeme passatu, víno, vývar, přisypeme koření, osolíme, opepříme, promícháme a pod poklicí vaříme zhruba půl hodiny.

2

V mezičase ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus. Poté je scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme v teple.

3

Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zakápneme lžící oleje, zalijeme omáčkou, z níž jsme vyndali bobkový list, promícháme a podáváme se strouhaným parmazánem.

Poznámka

Případně místo pancetty použijeme libovou anglickou slaninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept