Těstoviny s metým masem a játry

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
25 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubokém rendlíku na čtyřech lžících oleje asi pět minut restujeme pancettu, poté přidáme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, jeden řapík celeru, na plátky pokrájený česnek a smažíme dalších pět minut. Přidáme maso a smažíme, až změní barvu. Celou dobu dobře mícháme, aby se neutvořily z masa hrudky. Přidáme pokrájená játra, osmažíme a vlijeme passatu, víno, vývar, přisypeme koření, osolíme, opepříme, promícháme a pod poklicí vaříme zhruba půl hodiny.
  • 2
    V mezičase ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus. Poté je scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme v teple.
  • 3
    Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zakápneme lžící oleje, zalijeme omáčkou, z níž jsme vyndali bobkový list, promícháme a podáváme se strouhaným parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.