Recept

Telecí terina se zeleným pepřem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24266

Ingredience

mleté maso
0,5 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 špetka Rozmarýn čerstvý
0,5 polévková lžíce Sůl
2 špetka Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřový bok
1 dl Vývar zeleninový
Telecí terina se zeleným pepřem
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 ks Citrony
300 g Cuketa
1 ks Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
0,5 dl Sherry brandy
100 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
0,5 polévková lžíce Sůl
750 g Telecí brzlík
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,100 kcal
Kilojoule 4 604kJ
5% Sacharidy 19 g
232% Tuky 174 g
52% Sodík 1 g
95% Bílkoviny 54 g

Telecí terina se zeleným pepřem postup přípravy receptu:

1

Den před vařením této chutné teriny si namočíme telecí brzlík do studené vody. Vepřový bůček omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme bílým pepřem, posypeme čerstvým tymiánem, rozmarýnem a odložíme v zakryté míse do chladničky.

2

Druhý den telecí terinu povaříme 5 minut v čisté vodě, pak ji stáhneme a očistíme od žilek, vložíme zpět do vody, přidáme k němu 0,5 dl Sherry brandy, sůl, 1/2 lžíce celého zeleného pepře, očištěnou omytou cibuli, mrkev, celer a cuketu, vše pokrájené na kostičky. Brzlík se zeleninou vaříme 15 minut, scedíme a necháme vychladit. Vývar zachytíme do druhé nádoby.

3

Troubu zapneme na 180°C. Vepřový bůček jemně pomeleme na masovém strojku, přidáme k němu vajíčka, trošku vývaru (1/2 - 1dl) a dobře maso promícháme. Polovinou směsi vyložíme nádobu na terinu, rozložíme na ni polovinu pokrájené zeleniny, posypeme kuličkami zeleného pepře a rozložíme brzlík, který jsme rozkrájeli na 4 - 5 kusů. Brzlík pokryjeme druhou polovinou zeleniny, posypeme pepřem a nakonec rozložíme druhou polovinu mletého masa. Povrch pokryjeme tenkými plátky uzené slaniny, nádobu zakryjeme víkem, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme do trouby. Pečeme přibližně 1 3/4 hodiny při 180°C.

4

Upečenou telecí terinu necháme vychladnout, pak ji zatížíme přiměřeným závažím a dáme do chladničky odležet. Podáváme ji druhý den s plátky ze 2 ks omytého citronu a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept