Recept

Nepečený dort s bílou i tmavou čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 24272

Ingredience

100 g Cukr krupice
200 g Jogurt bílý
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
30 g Ovesné vločky
50 g Oříšky piniové
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
350 g Tvaroh jemný
60 ml Voda pitná
180 g Čokoláda bílá
210 g Čokoláda hořká
1 balení Želatina v prášku

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 103kJ
11% Sacharidy 40 g
46% Tuky 34 g
2% Sodík 31 mg
19% Bílkoviny 11 g

Nepečený dort s bílou i tmavou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Ovesné vločky rozdrtíme a smícháme s nakrájenými oříšky. Máslo a 30 g tmavé čokolády rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme je k oříškům a vločkám. Spojenou hmotu natlačíme na stěny a dno vymazané formy na dort. Utřeme tvaroh, cukr, jogurt a přimícháme ušlehanou smetanu. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a mícháme ji nad párou, až se rozpustí. Pak ji přidáme do tvarohové směsi. Zbytek tmavé a světlou čokoládu si zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Smíchanou hmotu si rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme černou čokoládu a do druhé bílou. Do formy nanášíme střídavě bílou a pak tmavou vrstvu.

2

Dort necháme v ledničce dvě hodiny tuhnout, pak můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept