Terina s marinovanými játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina s marinovanými játry
Terina s marinovanými játry
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24274 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
marináda | |
---|---|
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 dl | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
mleté maso | |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Telecí plec |
300 g | Vepřová plec |
příloha | |
200 g | Olivy nakládané |
Terina s marinovanými játry | |
2 polévková lžíce | Bazalka |
3 ks | Bobkový list |
300 g | Játra telecí |
200 g | Slanina vepřová |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 402,3mg |
Draslík | 815,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tymián čerstvý, Sůl, Vepřová plec, Olivy nakládané, Bazalka, Bobkový list, Játra telecí, Slanina vepřová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sherry brandy, Pepř černý mletý, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Terina s marinovanými játry postup přípravy receptu:
1 | Omytá telecí játra zbavíme cév a nakrájíme je na větší kostičky. Dáme je do mísy, přilijeme k nim 1 dl Sherry brandy, 4 lžíce olivového oleje, posypeme drhnutým čerstvým tymiánem. Marinádu s játry promícháme a odložíme na 3 hodiny do chladničky. |
2 | Omyté telecí a vepřové maso pokrájíme na kusy a jemně pomeleme na masovém strojku. Mleté maso vložíme do druhé mísy, přidáme k němu sůl, čerstvě pomletý pepř a dobře směs promícháme. |
3 | Nádobu na terinu si vyložíme plátky slaniny tak, aby konce visely přes okraj. Na slaninu rozložíme 1/2 mletého masa, na ni dáme vrstvu jater, které jsme vyjmuli z marinády, na ně položíme čerstvé omyté lístky bazalky, zakryjeme druhou polovinou mletého masa, na které položíme 3 bobkové listy. Vše překryjeme slaninou, uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 50 minut. |
4 | Vychladlou terinu s játry necháme v chladničce odležet několik hodin, servírujeme pokrájenou na plátky (bez bobkového listu) s naloženými černými olivami. |