Vepřová terina s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová terina s anglickou slaninou
Vepřová terina s anglickou slaninou
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24280 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
350 g | Játra vepřová |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
400 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Vepřová plec |
200 g | Vepřové srdce |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 492,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 215,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra vepřová, Pepř bílý, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová plec, Vepřové srdce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová terina s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové srdce a játra omyjeme, odkrájíme cévy a maso nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, sůl a bílý pepř. |
2 | Vepřovou plec omyjeme, pokrájíme na kusy, jemně pomeleme a dáme do mísy k vnitřnostem. Očištěnou omytou cibuli šalotku, petrželovou nať drobně nakrájíme, přidáme k masu a dobře vše promícháme. |
3 | Mísu na terinu vyložíme dlouhými plátky anglické slaniny tak, aby přečnívaly přes okraj minimálně 5-7 cm (podle velikosti šířky nádoby). Pak nádobu naplníme masovou směsí, překryjeme přečnívajícími konci slaniny, uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 240°C. |
4 | Pečeme při při této teplotě asi 10-15 minut, pak teplotu snížíme na 170°C a pečeme přibližně 2 hodiny. |
5 | Upečenou vepřovou terinu necháme vychladnout a pak ji dáme do chladničky odležet. |
Poznámka
Podáváme ji druhý den s kompotem z višní nebo brusinek.