Recept

Dušené jehněčí na špízu

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24288

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Jehněčí maso
0,3 kávová lžička Nové koření celé
80 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
510 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé
200 g Zakysaná smetana
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 139kJ
3% Sacharidy 9 g
72% Tuky 54 g
12% Sodík 245 mg
42% Bílkoviny 24 g

Dušené jehněčí na špízu postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na větší kostky.

2

V misce smícháme 80 ml bílého vína se třemi prolisovanými stroužky česneku, opepříme a osolíme a přilijeme 60 ml vody. Maso klademe do marinády a necháme jeden den odležet v chladničce.

3

Po uplynutí doby marinování kostky masa vyjmeme a napichujeme na špízy. Smažíme na rozehřátém oleji přikryté pokličkou. Po pěti minutách přidáme prolisované zbylé stroužky česneku, najemno nasekanou cibuli, nové koření a nasekaný čerstvý rozmarýn. Osolíme, promícháme a přilijeme zbylé víno a 450 ml vody. Dusíme zvolna asi 90 minut, poté vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě asi 20 minut.

Poznámka

Podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept