Recept

Řezy z mořského jazyka s jablečným vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 24298

Ingredience

600 g Brambory pečené
10 ml Citronová šťáva
600 g Mořský jazyk
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno jablečné

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 696kJ
24% Sacharidy 87 g
19% Tuky 14 g
17% Sodík 347 mg
63% Bílkoviny 36 g

Řezy z mořského jazyka s jablečným vínem postup přípravy receptu:

1

Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj filety z mořského jazyka, osolíme, opepříme, podlijeme jablečným vínem a dáme zapéct. Pečeme odkryté v předehřáté troubě asi 8 minut. Nyní zakapeme citronovou šťávou, přilijeme smetanu a dopečeme ještě 5 minut.

2

Rybu rozdělíme na talíře a jako přílohu podáváme pečené brambory.

Poznámka

Jablečné víno můžeme nahradit jablečným moštem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept