Těstoviny v omáčce s čabajskou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny v omáčce s čabajskou klobásou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24299 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
220 g | Klobása - Čabajka |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata Cherry |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | Rajčata sušená sterilovaná |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 713,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása - Čabajka, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Salát hlávkový, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny v omáčce s čabajskou klobásou postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém silnostěnném rendlíku na dvou lžících oleje restujeme pokrájenou cibuli. Po zhruba pěti minutách vmícháme na kousky pokrájené papriky, pyré ze sušených rajčat, konzervovaná rajčata i s nálevem, mletou papriku a směs za stálého míchání vaříme. Vmícháme slupky zbavenou klobásu nakrájenou na kolečka, přidáme sůl, pepř, zamícháme a pod poklicí dusíme asi patnáct minut. |
2 | V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple. |
3 | Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, promícháme se zbylým olivovým olejem, přelijeme omáčkou, řádně promícháme a zdobíme posekanou petrželkou. Ihned podáváme s listy salátu (můžeme použít i několik druhů) a rozpůlených Cherry rajčat. |