Recept

Plněné pečené batáty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24300

Ingredience

25 ml Balsamico ocet
40 g Bazalka
150 g Boby zahradní
300 g Brambory sladké (Batáty)
150 g Fazolové lusky zelené
120 g Kukuřice
30 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
30 ml Olej olivový
8 ks Pepř černý celý
150 g Rajčata
120 g Sójové boby
5 g Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 392kJ
26% Sacharidy 93 g
25% Tuky 19 g
27% Sodík 544 mg
43% Bílkoviny 24 g

Plněné pečené batáty postup přípravy receptu:

1

Slupku batátů vydrhneme kartáčkem a propícháme na několika místech ostrým nožem. Batáty dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 190°C hodinu a půl doměkka. Stále udržujeme teplé.

2

V hrnci přivedeme vodu do varu, vložíme boby a kukuřici a znovu přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 5 minut. Poté přidáme nakrájené zelené fazolky a znovu vaříme 3 minuty dokud fazolky nezměknou. Zeleninu scedíme a vrátíme do hrnce.

3

V misce promícháme olej s octem, dle chuti osolíme a opepříme. Směs nalijeme k zelenině. Přidáme rajčata a bazalku a dobře promícháme.

4

Batáty podélně nařízneme, rozevřeme a vzniklé kapsy naplníme zeleninovou směsí. Ozdobíme bazalkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept