Paštika s mořským okounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika s mořským okounem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24306 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
150 g | Hrášek |
300 g | Listové těsto |
30 g | Máslo čerstvé |
1200 g | Okoun - filety |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
8 ks | Vejce křepelčí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 217,2mg |
Draslík | 152,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 406,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce křepelčí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Listové těsto, Máslo čerstvé, Okoun - filety, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Paštika s mořským okounem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme 20 g másla, krátce na něm za míchání dřevěnou vařečkou smažíme hrášek, osolíme ho a opepříme, přilijeme naběračku vody a vaříme ho na mírném plameni za občasného zamíchání asi 10 minut. |
2 | Mezitím omyjeme bylinky, osušíme je a nasekáme. V hrnečku povaříme 3 minuty křepelčí vejce, zchladíme je pod tekoucí vodou, oloupeme a dáme stranou. |
3 | Z ryby oškrábeme šupiny, vykucháme ji, vyjmeme páteř, vyřežeme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a zarovnáme. Odřezky rozmixujeme společně s bílkem, špetkou soli a špetkou pepře. Dáme rozmixovanou směs do mísy, přidáme k ní nasekané bylinky a hrášek, všechny ingredience promícháme. |
4 | Položíme jeden rybí plátek na prkénko, osolíme ho, opepříme a navrch kuchyňskou lopatkou rovnoměrně rozetřeme směs z mísy. Do středu položíme křepelčí vejce, přes ně zbývající rybí plátek. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. |
5 | Válečkem rozválíme těsto na placku o tloušťce asi 3 mm a potřeme okraje vidličkou rozšlehaným vejcem. Položíme na ni plátky mořského okouna s náplní a okraje těsta přehrneme přes ně. Dáme paštiku do máslem vymazaného pekáče a necháme ji 25-30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po vytažení z trouby paštiku ihned podáváme. |
Vypadá to skvěle