Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24323
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

800 g Garnát obecný
100 ml Olej olivový
10 g Pepř černý mletý
2 ks Pórek
250 g Rajčata
300 g Směs na bezlepkový chléb bílý
30 g Sýr Ementál (Primátor)
100 g Sýr Feta
40 g Sýr Parmezán
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 997 kcal
Kilojoule 4 171kJ
26% Sacharidy 93 g
52% Tuky 39 g
125% Sodík 3 g
122% Bílkoviny 69 g

Slaný dort s garnáty postup přípravy receptu:

1

Ve vařící vodě spaříme rajčata, pokrájíme na kostičky. Odkrojíme z pórků kořínky a vrchní zelenou tvrdou část, oloupeme vnější tvrdé listy, pórky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vyloupeme garnáty, odstraníme černé střívko, omyjeme a podélně překrojíme na poloviny. Rozdrobíme sýr feta.

2

V pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni dusíme pod pokličkou 15 minut za občasného zamíchání kolečka pórků. Osolíme a opepříme. Chlebové těsto připravíme podle návodu. Válečkem rozválíme a vyložíme do dortové formy.

3

Smícháme sýr feta s nastrouhaným ementálem, směsí posypeme dno, rozložíme kolečka pórků a kostičky rajčat. Formu dáme na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

4

Vytáhneme formu z trouby, vložíme garnáty, zalijeme olejem a vrátíme do trouby, dokud garnáti nezčervenají. Slaný dort položíme na servírovací mísu, posypeme nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept