Řezy z mořského jazyka s hořčicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z mořského jazyka s hořčicovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24324 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
20 g | Cibule |
120 ml | Hořčice |
80 ml | Kečup |
80 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
20 g | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 19,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Cibule, Okurky nakládané, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z mořského jazyka s hořčicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety nakrájíme na plátky, posypeme solí, pepřem a namočíme v rozpuštěném másle. Obalíme ve strouhance a usmažíme v rozpáleném másle na pánvi. |
2 | Do pikantní hořčice přimícháme kečup, nadrobno pokrájenou cibulku a kyselou okurku. |
3 | Smažené filety rozdělíme na talíře, obložíme opečenými brambůrky a hořčicovou omáčku podáváme zvlášť. |