Recept

Paštika s jehněčím masem a ovčím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24326

Ingredience

mleté maso
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
250 g Vepřový bok
Paštika s jehněčím masem a ovčím sýrem
1 ks Cibule
3 dl Hovězí vývar základní
800 g Jehněčí maso
250 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový jedlý
75 g Olivy nakládané
1 kávová lžička Pepř bílý
125 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,5 polévková lžíce Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
3 dl Víno červené
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,307 kcal
Kilojoule 5 470kJ
8% Sacharidy 30 g
128% Tuky 96 g
49% Sodík 971 mg
78% Bílkoviny 44 g

Paštika s jehněčím masem a ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček omyjeme, pokrájíme a jemně pomeleme v masovém mlýnku, pak ho v míse promícháme se solí a černým pepřem.

2

Cibuli a česnek očistíme a drobně pokrájíme. Omyté jehněčí maso nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si rozpálíme olivový olej, dáme na něj cibuli s česnekem, krátce orestujeme, přidáme pokrájené maso, tymián, sůl, pepř, promícháme a osmažíme dozlatova. Pak přilijeme hovězí vývar, červené víno, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 30 minut. Podušené maso vyjmeme a dáme do mísy k mletému masu. Důkladně promícháme, přidáme nakládané zelené olivy bez pecek, ovčí sýr pokrájený na kostičky a znovu vše promícháme.

3

Pečící formu si vymažeme 1 lžící oleje, naplníme masovou směsí a okraje potřeme bílkem.

4

Na pomoučeném vále si vyválíme z listového těsta plát, který bude o 2 cm větší než je forma. Plátem těsta zakryjeme masovou směs, okraje přitiskneme a uprostřed vykrojíme otvor asi o průměru 5 cm. Pak těsto potřeme žloutkem a dáme do dobře vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 45 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept