Rybí polévka s mangoldem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s mangoldem
Rybí polévka s mangoldem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24328 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
300 g | Garnát obecný |
200 g | Mangold |
500 g | Mořský ďas |
300 g | Mušle slávky |
120 ml | Olej olivový |
300 g | Parmice |
8 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
2 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 243,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Mangold, Mořský ďas, Mušle slávky, Parmice, Rajčata, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rybí polévka s mangoldem postup přípravy receptu:
1 | Stáhneme kůži z plátků mořského ďasa a vyfiletujeme parmici, vyloupeme garnáty a odstraníme černé střívko. Ryby a garnáty omyjeme, osušíme a pokrájíme na kusy. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Očistíme listy mangoldu, promyjeme a pokrájíme na proužky. Odrhneme slávky a dobře omyjeme pod tekoucí studenou vodou. |
2 | Vhodíme slávky do hrnce, přidáme lžíci oleje a na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení hrncem necháme otevřít. Stáhneme hrnec z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené slávky vyhodíme a scedíme jemným sítem. |
3 | V pánvi osmažíme na oleji oloupaný a lehce podrcený stroužek česneku a papričku. Vyhodíme, přidáme rajčata a za občasného zamíchání 3 minuty dusíme. Přilijeme částečně ohřátý vývar a uschovanou tekutinu z vaření slávek a postupně přidáváme pokrájené rybí maso. Nejdříve z mořského ďasa, poté parmici a nakonec přidáme garnáty. |
4 | Vše osolíme a opepříme a na středním plameni dusíme pod pokličkou 15 minut. Pět minut před koncem dušení přidáme slávky a listy mangoldu. Polévku podáváme horkou. |