Recept

Olivová salsa s česnekem a kapary

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24329

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Kapary
450 ml Olej olivový
80 g Olivy zelené
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,200 kcal
Kilojoule 5 020kJ
5% Sacharidy 17 g
165% Tuky 124 g
21% Sodík 422 mg
22% Bílkoviny 12 g

Olivová salsa s česnekem a kapary postup přípravy receptu:

1

Olivy zbavíme pecek, kapary necháme okapat. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a rozetřeme se solí. Olivy a kapary vložíme do mixéru, přidáme rozetřený česnek, nasekanou petrželovou nať, olivový olej a rozmixujeme.

2

Jako poslední přidáme žloutky, lžíci citronové šťávy, sůl a pepř. Znovu rozmixujeme.

3

Salsu necháme uležet v chladničce 24 hodin.

4

Podáváme k masu, především grilovanému.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept