Recept

Paštika s jehněčím masem a parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24333

Ingredience

7,5 dl Bujón hovězí
500 g Cibule
750 g Jehněčí maso
250 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
75 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,314 kcal
Kilojoule 5 496kJ
19% Sacharidy 70 g
100% Tuky 75 g
2291% Sodík 46 g
128% Bílkoviny 72 g

Paštika s jehněčím masem a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme na tenké plátky. V pánvi na olivovém oleji osmahneme cibuli s česnekem dorůžova, přidáme pokrájené jehněčí maso, posekané vlašské ořechy, osolíme a opepříme. Směs promícháme, krátce osmažíme, přilijeme hovězí bujón, červené víno a pod pokličkou dusíme přibližně 30 minut.

2

Mezitím si na pomoučeném vále vyválíme plát z listového těsta. Plát by měl být větší o 2 cm, než je pečící forma.

3

Podušené maso vyjmeme z vývaru, necháme odkapat, dáme do mísy, přidáme nastrouhaný parmezán, dobře promícháme a masovou směs se sýrem vložíme do olejem vymazané formy na paštiku. Okraje masové směsi pomažeme rozšlehaným vajíčkem, maso zakryjeme plátem těsta, okraje těsta přitiskneme a uprostřed vykrojíme otvor o průměru asi 4 cm. Povrch listového těsta potřeme zbylým vajíčkem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 45 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept