Polévka s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s treskou
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24337 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
120 g | Brambory |
60 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
30 g | Cibule |
200 g | Hrách loupaný |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 27,8mg |
Draslík | 512,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka s treskou postup přípravy receptu:
1 | V míse se studenou vodou necháme bobtnat hrách nejméně 24 hodin. Oloupeme cibuli a stroužek česneku a nasekáme je. Omyjeme snítku tymiánu a brambory. Brambory oloupeme, pokrájíme na kusy a zabalíme do vlhké utěrky. |
2 | V patřičném množství vody vaříme se lžící oleje, celerem, česnekem, cibulí a tymiánem hrách, dokud nebude měkký, což potrvá asi 2 hodiny. Pak přidáme brambory, rajčata a 2 lžíce oleje a vaříme vše ještě další půl hodiny. |
3 | Po této době přidáme na kusy pokrájenou tresku, polévku osolíme a ještě 30 minut povaříme. Před podáváním vyhodíme snítku tymiánu, zalijeme zbývajícím olejem a je-li třeba, přidáme ještě sůl a pepř. |