Recept

Pomerančovo-skořicové vafle

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pomerančovo-skořicové vafle 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2434

Ingredience

200 g Cukr krupice
200 g Cukr moučkový
400 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
1 ks Pomeranče
2 kávová lžička Skořice mletá
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 520kJ
15% Sacharidy 55 g
18% Tuky 13 g
3% Sodík 66 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pomerančovo-skořicové vafle postup přípravy receptu:

1

Pomeranč důkladně omyjeme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem dohladka. Poté přidáme pomerančovou kůru a šťávu, přisypeme mouku se špetkou soli a tenkým pramínkem přilijeme mléko. Z bílků se špetku soli vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do těsta a přidáme rozpuštěné máslo.

2

Do rozpáleného vaflovače vlejeme vždy jednu lžíci těsta a každou vafli pečeme cca 3minuty. Vždy jednou obrátíme.

3

Hotové vafle posypeme směsí moučkového cukru a skořice a podáváme teplé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept