Zdravý recept

Pikantní rajčatová salsa

  • Španělsko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 2 Pikantní rajčatová salsa 5 1
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24342

Ingredience

4 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
6 ks Koriandr čerstvý
2 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 33 kcal
Kilojoule 136kJ
2% Sacharidy 7 g
0% Tuky 0 g
11% Sodík 213 mg
3% Bílkoviny 2 g

Pikantní rajčatová salsa postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata nakrájíme na drobné kostky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno a přidáme k rajčatům.

2

Čerstvé chilli papričky zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme nadrobno. Z omytých a okapaných stonků koriandru otrháme lístky a najemno nasekáme. Chilli papričky i koriandr přidáme k rajčatům, dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.

3

Do mísy s rajčaty přilijeme asi 50 ml chladné vody a opět promícháme.

4

Salsu můžeme podávat ihned, nebo ji můžeme nechat uležet v chladničce. Nejčastěji se podává s grilovaným masem.

Poznámka

Vzhledem k charakteru a konzistenci této salsy ji můžeme podávat i jako salát či lehkou přílohu k masu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept