Jehněčí paštika se zeleninou a pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí paštika se zeleninou a pomerančem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24348 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Brokolice |
3 ks | Česnek |
3 ks | Cibule |
5 dl | Hovězí vývar základní |
800 g | Jehněčí maso |
300 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2,5 dl | Víno madeira |
0,5 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 243,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 225,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Pomeranče, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Jehněčí maso, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí paštika se zeleninou a pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, brokolici, česnek a cibuli oloupeme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. Pomeranče oloupeme a vykrojíme z nich jen čisté dílky dužiny a zachytíme vyteklou šťávu. Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. |
2 | V pánvi na rozpáleném oleji krátce osmažíme cibuli s česnekem, přidáme maso, osolíme, opepříme, promícháme a smažíme dozlatova přibližně 10 minut. Potom přilijeme hovězí vývar a červené suché víno, zakryjeme pokličkou a dusíme 30 minut. Podušené maso vyjmeme z vývaru, dáme ho do mísy, přidáme k němu pokrájenou zeleninu, plátky pomeranče, pomerančovou šťávu, dochutíme worcesterskou omáčkou a vše důkladně promícháme. Paštikovou formu si vymažeme 1 lžíci oleje a naplníme ji masovou směsí. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. |
3 | Na pomoučeném vále si listové těsto rozdělíme na 3 díly a každý díl vyválíme asi o 2 cm větší, než je průměr formy. Všechny pláty potřeme olejem, poskládáme na sebe a položíme je jako víko na masovou směs. Okraje přitlačíme, uprostřed vyřízneme malý otvor o průměru 4 cm, povrch těsta potřeme vajíčkem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200 °C přibližně 45 minut. |