Recept

Jehněčí paštika se zeleninou a pomerančem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 24348

Ingredience

500 g Brokolice
3 ks Cibule
5 dl Hovězí vývar základní
800 g Jehněčí maso
300 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
2,5 dl Víno madeira
0,5 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
3 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,113 kcal
Kilojoule 4 655kJ
23% Sacharidy 82 g
264% Tuky 198 g
45% Sodík 893 mg
68% Bílkoviny 38 g

Jehněčí paštika se zeleninou a pomerančem postup přípravy receptu:

1

Mrkev, brokolici, česnek a cibuli oloupeme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. Pomeranče oloupeme a vykrojíme z nich jen čisté dílky dužiny a zachytíme vyteklou šťávu. Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

2

V pánvi na rozpáleném oleji krátce osmažíme cibuli s česnekem, přidáme maso, osolíme, opepříme, promícháme a smažíme dozlatova přibližně 10 minut. Potom přilijeme hovězí vývar a červené suché víno, zakryjeme pokličkou a dusíme 30 minut. Podušené maso vyjmeme z vývaru, dáme ho do mísy, přidáme k němu pokrájenou zeleninu, plátky pomeranče, pomerančovou šťávu, dochutíme worcesterskou omáčkou a vše důkladně promícháme. Paštikovou formu si vymažeme 1 lžíci oleje a naplníme ji masovou směsí. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.

3

Na pomoučeném vále si listové těsto rozdělíme na 3 díly a každý díl vyválíme asi o 2 cm větší, než je průměr formy. Všechny pláty potřeme olejem, poskládáme na sebe a položíme je jako víko na masovou směs. Okraje přitlačíme, uprostřed vyřízneme malý otvor o průměru 4 cm, povrch těsta potřeme vajíčkem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200 °C přibližně 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept