Recept

Polévka z tresky s fazolemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24350

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
150 g Fazole Borlotti
1 ks Mrkev kořen
120 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
300 g Treska aljašská
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 625kJ
3% Sacharidy 11 g
41% Tuky 31 g
28% Sodík 566 mg
30% Bílkoviny 17 g

Polévka z tresky s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Očistíme fazole a necháme ve větším množství vody bobtnat 12 hodin. Oloupeme cibuli, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme a omyjeme, očistíme celer a omyjeme. Mrkev a celer pokrájíme na kousky.

2

Zeleninu vhodíme do hrnce, přidáme oloupaný stroužek česneku, bobkový list a scezené fazole, vše zalijeme větším množstvím vody a uvedeme do varu. Fazole uvaříme a ke konci vaření osolíme.

3

Tresky stáhneme, vykostíme a pokrájíme na kusy. Osmažíme na oleji v pánvi do zlatova a udržujeme teplé.

4

Scedíme třetinu fazolí, propasírujeme sítem a propasírované fazole vratíme do hrnce s celými fazolemi. Patnáct minut před koncem vaření přidáme osmažené kusy tresky, vše promícháme. Hotovou polévku zalijeme zbývajícím olejem, opepříme čerstvě mletým pepřem a horkou podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept