Polévka z delty Pádu

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
27 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme důkladně všechny plody moře pod tekoucí vodou a scedíme je. Oloupeme cibuli, omyjeme ji, osušíme a jemně pokrájíme. Oloupeme a podrtíme česnek, pak cibuli a česnek osmažíme v pánvi na oleji do zlatova a přidáváme postupně mušle a škeble, nejprve velké, nakonec je zalijeme bílým vínem, zastříkneme citronovou šťávou a povaříme, dokud se neotevřou.
  • 2
    Stáhneme pánev z ohně a dáme měkkýše ve skořápkách do pekáče na krajíce opečeného chleba, posypeme čerstvě mletým pepřem a nastrouhaným parmezánem. přelijeme vše v misce rozšlehanými vejci a osolíme. Dáme pekáč do trouby předehřáté na 220 °C a necháme ho tam, dokud se vajíčka nesrazí. Hotový pokrm vytáhneme z trouby a v pekáči podáváme na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.