Zapečené s rybí plátky s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené s rybí plátky s bylinkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24361 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Bazalka |
25 ml | Citronová šťáva |
30 g | Kerblík |
350 g | Losos obecný |
350 g | Mořský ďas |
150 ml | Olej olivový |
30 g | Pažitka |
10 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
10 g | Sůl |
3 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 67,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Kerblík, Losos obecný, Mořský ďas, Pažitka, Rajčata, Sůl, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené s rybí plátky s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | V misce se studenou vodou necháme bobtnat plátky želatiny. Rybí plátky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kusy, osolíme, opepříme a necháme cca 20 minut stát. Omyjeme aromatické bylinky, osušíme a nasekáme. Vytřeme olejem obdélníkový pekáč, vložíme v jedné vrstvě kusy lososa, posypeme trochou nasekaných aromatických bylinek a na poklademe plátek scezené želatiny. Dále položíme kusy masa z mořského okouna, trochu směsi aromatických bylinek a opět plátek želatiny. Takto pokračujeme a měníme vrstvy rybího masa. |
2 | Přes pekáč napneme hliníkovou fólii a přes ni zakryjeme pekáč pokličkou. Dáme na 15-20 minut do předehřáté trouby na 190°C. Vytáhneme z trouby, necháme obsah zcela vychladnout a dáme pekáč na 2 hodiny do ledničky. |
3 | Ve vařící vodě spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. Omyjeme petrželku, bazalku a pažitku, osušíme a nasekáme. |
4 | V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a pepře, přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku. Přidáme připravené kostičky rajčat a nasekané aromatické bylinky. Před podáváním ponoříme pekáč do studené vody, vyklopíme na servírovací mísu a hotový pokrm podáváme s připravenou omáčkou. |