Recept

Těstoviny s jehněčím masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 24365

Ingredience

1 ks Bobkový list
280 g Jehněčí maso
4 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Linguine
125 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 370kJ
19% Sacharidy 70 g
23% Tuky 17 g
5% Sodík 103 mg
36% Bílkoviny 20 g

Těstoviny s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Ve větší pánvi na dvou lžících oleje za stálého míchání orestujeme kousky vykostěného jehněčího masa, až zhnědne. Přidáme česnek nakrájený na plátky a minutu smažíme. Poté vlijeme víno, přidáme bobkový list, pepř, sůl a dusíme. Až směs zhoustne, přilijeme zbylý olej, papriky, které jsme zbavili semen a nakrájeli na kostičky a rajčata, která jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na kousky. Tuto směs za občasného promíchání dusíme pod pokličkou asi tři čtvrtě hodiny.

2

V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a necháme v míse v teple.

3

Z hotové omáčky odstraníme bobkový list a vmícháme ji do připravených těstovin. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept