Recept

Vepřová terina s fíky a hrozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 24367

Ingredience

žloutková směs
1 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 dl Masový vývar
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Zázvor mletý
Vepřová terina s fíky a hrozinkami
150 g Fíky sušené
100 g Korintky
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Slanina vepřová
25 g Slunečnice - semena
0,8 polévková lžíce Sůl
750 g Vepřová plec
1,5 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,019 kcal
Kilojoule 4 263kJ
14% Sacharidy 49 g
96% Tuky 72 g
58% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Vepřová terina s fíky a hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na větší kostky, maso dáme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě pod pokličkou 1 1/2 hodiny. Potom maso scedíme, zachytíme vývar a maso odložíme do mísy.

2

Vývar přivedeme znovu k varu, přidáme do něj 1/2 lžičky šalvěje a 2 lžíce drobně pokrájené omyté zelené petržele. Bylinky povaříme jen 1 minutu a hrnec s vývarem odstavíme.

3

Fíky, hrozinky-korintky promyjeme, fíky pokrájíme nadrobno a spolu s rozinkami a slunečnicovými semínky přidáme k masu. Vše dobře promícháme.

4

V misce rozšleháme 4 žloutky s 1,5 dl vychladlého masového vývaru, ochutíme zázvorem, cukrem a solí. Formu na terinu vyložíme tence nakrájenými plátky slaniny tak, aby přečnívaly přes okraj formy minimálně 4 cm. Formu naplníme uvařeným masem, zalijeme rozšlehanými žloutky a přečnívající slaninou maso zakryjeme. Formu nakonec zakryjeme víkem nebo alobalem.

5

Terinu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 225°C přibližně 45 minut. Upečenou terinu podáváme horkou i studenou s oblohou z čerstvé zeleniny.

Poznámka

Hrozinky - korintky jsou malé tmavé hrozinky bez semen. Nádoba pro použití vepřové teriny je nejlepší v rozměru 25 x 7 cm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept