Palec nahoru
1
Palec dolu
2
2
Recept ujde
2 3 Lotrinský quiche 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 24368
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

těsto
115 g Máslo čerstvé
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Lotrinský quiche
1 ks Cibule
150 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
75 g Sýr Gruyére
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 977 kcal
Kilojoule 4 087kJ
13% Sacharidy 48 g
99% Tuky 74 g
31% Sodík 623 mg
51% Bílkoviny 29 g
  • Lotrinský quiche
  • Lotrinský quiche
  • 1
  • Lotrinský quiche
  • 2
  • Lotrinský quiche
  • 3
  • Vložit obrázek

Lotrinský quiche postup přípravy receptu:

1

Příprava těsta: Hladkou mouku osolíme, v míse smícháme s máslem na drobenku. Vmícháme žloutek, trochu vody, vypracujeme tužší těsto. Zabalíme do fólie, necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladničce.

2

Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát. Vyložíme jím koláčovou formu, dno propícháme vidličkou. Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi, formu vložíme na 12 minut do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 10 minut dozlatova.

3

Na pánvi nasucho opékáme nakrájenou slaninu asi 4 minuty, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pečeme ještě 2 minuty. Směs naneseme na korpus, posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Vejce rozšleháme se smetanou, mlékem a pepřem. Nalijeme na koláč, formu dáme na plech a vrátíme do trouby. Pečeme 25-30 minut do ztuhnutí náplně.

5

Upečený koláč necháme chvíli odpočinout. Podáváme teplý, nakrájený na porce.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
2
2
Recept ujde