Jednoduchý recept

Aspikový talíř s vařeným jazykem a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24370

Ingredience

aspik
2 kávová lžička Cukr krupice
5 dl Hovězí vývar základní
4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
8 plátek Želatina
maso
250 g Hovězí jazyk
250 g Hovězí maso vařené
zelenina
2 ks Cibule
100 g Kapie
4 polévková lžíce Majonéza
4 ks Petržel kudrnka
100 g Zelenina nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 873kJ
4% Sacharidy 16 g
39% Tuky 30 g
36% Sodík 717 mg
53% Bílkoviny 30 g

Aspikový talíř s vařeným jazykem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny dáme do vody, aby nabobtnaly. Připravený hovězí vývar přivedeme k varu, přidáme do něj ocet, sůl, pepř a cukr, necháme přejít varem, odstavíme, necháme trochu vychladnout. Pak do něj dáme nabotnalou želatinu a rozpustíme ji.

2

Uvaříme 2 vajíčka na tvrdo (10 minut), pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka.

3

Uvařený hovězí oloupaný jazyk a vařené hovězí maso nakrájíme na plátky a vložíme do talířů. K masu úhledně přidáme kolečka vajíček, pokrájenou nakládanou sladkokyselou zeleninu (okurky, mrkev, cibulku), čerstvou kapii pokrájenou na proužky, vše zalijeme připraveným vychladlým aspikem a necháme chladit do doby, než aspik ztuhne.

4

Před podáváním ozdobíme aspik v každém talíři malým kopečkem majonézy Hellmans a snítkou čerstvé petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept