Recept

Zapečené broskve s citronem a bazalkou

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zapečené broskve s citronem a bazalkou 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2438
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

24 ks Bazalka
12 ks Broskve
4 ks Citrony
30 g Cukr krupice
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 050kJ
13% Sacharidy 48 g
12% Tuky 9 g
0% Sodík 4 mg
10% Bílkoviny 5 g
Zapečené broskve s citronem a bazalkou

Zapečené broskve s citronem a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 240C.

2

Připravíme si oloupanou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů.

3

Broskve nahoře nařízneme křížem až k pecce, naskládáme do zapékací mísy, položíme na ně kousky másla, posypeme cukrem a ozdobíme polovinou bazalkových lístků.

4

Nalijeme citronovou šťávu, 2lžíce oleje, 12lžic vody a přidáme citronovou kůru. Vložíme do trouby a pečeme 25minut. Mezitím pravidelně poléváme šťávou.

5

Upečené broskve naskládáme na mísu a vodu slijeme do kastrůlku. Přidáme k ní šťávu ze zbylých citronů, přivedeme k varu a vaříme dokud nevznikne sirup. Do omáčky přidáme špetku pepře, zbylý olej a lístky bazalky, promícháme a nalijeme na broskve.

6

Ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Zapečené broskve s citronem a bazalkou
Pro děti, ale i pro dospělé jsou zapečené broskve s citronem krásným zpestřením po náročném dni v práci nebo ve škole. Vůbec nemusíte čekat na zvláštní příležitost, abyste tento recept připravili. Je jednoduchý a pokud máte doma nějakou tu broskvičku, určitě ji nenechte jen tak ležet a tento recept si připravte. Stojí za ochutnání!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept