Recept

Karbanátky z brambor, květáku a parmezánu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24392

Ingredience

50 g Anglická slanina
250 g Brambory
230 g Květák
100 ml Olej olivový
5 g Paprika mletá sladká
10 g Pepř černý mletý
40 g Sýr Parmezán
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 664kJ
4% Sacharidy 14 g
47% Tuky 35 g
64% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Karbanátky z brambor, květáku a parmezánu postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme na kaši.

2

Květák vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut. Scedíme a vmícháme rozmačkané brambory. Přidáme parmezán, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme.

3

Žloutky oddělíme od bílků a zapracujeme do bramborové směsi. Z bílků vyšleháme měkký sníh a opatrně vmícháme do bramborové hmoty.

4

Bramborovou směs rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a tvoříme karbanátky. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky opékáme 3-5 minut dozlatova z každé strany.

5

Hotové karbanátky posypeme opečenou slaninou, poprášíme paprikou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept