Jednoduchý recept

Bavorská roštěná

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 244

Ingredience

120 g Brambory
200 g Cibule
750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Okurky nakládané
1 g Pepř černý mletý
70 g Salám jemný
20 g Sůl
120 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
3% Sacharidy 11 g
36% Tuky 27 g
50% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Bavorská roštěná postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na roštěnky, naklepeme je do šířky, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme.

2

Do středu plátků klademe střídavě na nudle nakrájené, oloupané a opláchnuté syrové brambory, sterilované okurky, na kousky krájená vařená vejce a oloupaný salám.

3

Plátky zavineme, upevníme párátkem nebo nití a na povrchu je osolíme.

4

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmažíme dorůžova.

5

Do základu vložíme plněné roštěnky, opečeme je, podlijeme vodou a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Během dušení roštěnky obracíme a podléváme teplou vodou.

6

Měkké roštěnky vyjmeme do čistého kastrolu a zbavíme nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme teplou vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání omáčku provaříme.

7

Nakonec omáčku podle chuti dosolíme, procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě krátce podusíme.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept