Terina z kachny s marinovaným sušeným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 310 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina z kachny s marinovaným sušeným ovocem
Celkový čas: | 310 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 250 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24405 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
marináda | |
---|---|
125 g | Jablka |
125 g | Meruňky |
2 dl | Ocet Sherry |
100 g | Švestky |
mleté maso | |
2 ks | Česnek |
4 polévková lžíce | Likér pomerančový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
125 g | Strouhanka |
0,8 polévková lžíce | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
Terina z kachny s marinovaným sušeným ovocem | |
1 ks | Játra kachní |
1 ks | Kachna mražená |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 402,6mg |
Draslík | 938,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Meruňky, Švestky, Česnek, Strouhanka, Sůl, Vepřová plec, Játra kachní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Likér pomerančový, Pepř černý mletý, Kachna mražená, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina z kachny s marinovaným sušeným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Sušené meruňky, sušené švestky a sušená jablka omyjeme a dáme marinovat přes noc do sherry octa. |
2 | Očištěnou a omytou kachnu vcelku vykostíme, osolíme z každé strany, na vykostěnou vnitřní stranu rozložíme marinované ovoce. Omyté libové vepřové maso jemně pomeleme, dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, rozetřený česnek, strouhanku a pomerančový likér. Vše dobře promícháme, necháme chvíli uležet. |
3 | 0čistěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky, podusíme je na rozehřátém másle. |
4 | Polovinu mleté směsi rozložíme na marinované ovoce, na něj dáme podušené žampiony, pokrájená kachní játra, zakryjeme druhou polovinou mletého masa. Tuto vrstvu překryjeme kachní kůží, aby kachna dostala původní tvar, pak opatrně plněnou kachnu přeneseme do formy na terinu, nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 150 °C 3,5 až 4 hodiny. |
5 | Upečenou kachní terinu necháme vychladnout a dáme ji do chladničky odležet do druhého dne. |
6 | Kachnu servírujeme pokrájenou na plátky s kopečkem brusinkového džemu. |