Skořicové rohlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicové rohlíčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2442 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
100 g | Cukr moučkový |
200 g | Máslo čerstvé |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 89,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skořicové rohlíčky postup přípravy receptu:
1 | Z uvedených surovin vypracujeme těsto. |
2 | Zabalíme ho do fólie a necháme hodinu odpočinout. |
3 | Poté těsto rozválíme a formičkou vykrájíme rohlíčky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru se skořicí. |
Poznámka
Zbytek balení skořice použijeme na obalení.