Bramborová pizza se zeleninou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech na pizzu vymastíme a vysypeme moukou. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši. Vmícháme máslo, česnek, bylinky a vejce.
  • 2
    Bramborovou hmotu rozprostřeme na plech. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 220 °C 7-10 minut, až těsto začne být pevné.
  • 3
    Passatu smícháme s rajčatovým protlakem a směsí potřeme pizzu. Okraj těsta necháme nepotřený. Na pizzu poklademe klobásu, papriku, žampiony, olivy a na povrch upravíme plátky mozzarelly.
  • 4
    Pizzu dáme zpět do trouby a pečeme cca 20 minut, dokud se těsto nepropeče a sýr se neroztaví. Pizzu podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.