Zapečené lilky s parmezánem

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
76 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté lilky podélně nakrájíme na plátky. Obalíme je nejdříve v hladké mouce a potom ve vejcích rozšlehaných se solí a pepřem.
  • 2
    Obalené lilky smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
  • 3
    Na dno zapékací mísy vlijeme rajčatovou šťávu, pokračujeme plátky lilku, nastrouhaným parmezánem, lístky bazalky a plátky mozzarelly. Postup opakujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří omáčka a sýr, který osolíme a opepříme.
  • 4
    Mísu postavíme na plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 30 minut.
  • 5
    Podáváme horké, ozdobené lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Lilek, parmazán... na tom se asi nedá nic pokazit.
michal
pá 18. 10. 2013
Skvělý recept.
stepankovaaneta
po 31. 3. 2014
Moc dobré.
Pavlína94
út 4. 11. 2014
To nemá chybu !