Recept

Krůtí paštika s jablky a pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24447
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 polévková lžíce Džem brusinkový
2 ks Jablka
500 g Krůtí stehna
100 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 ks Pórek
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr Ricotta
0,5 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 410kJ
13% Sacharidy 47 g
74% Tuky 55 g
20% Sodík 396 mg
66% Bílkoviny 37 g

Krůtí paštika s jablky a pórkem postup přípravy receptu:

1

Krůtí stehna omyjeme, zbavíme kůže a vykostíme. Potom maso nakrájíme na malé kousky, s 1 dl smetany rozmixujeme a vložíme do mísy, přidáme k němu sůl, pepř, 1 lžíci bílého vína, 1,5 dl smetany, 1 lžíci piniových oříšků, 1 lžíci petrželky kudrnky a vše dobře promícháme.

2

Očištěný pórek krátce (1 minutu) povaříme v mírně osolené vodě, poté ho vyjmeme, zchladíme a podélně rozpůlíme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na měsíčky.

3

Formu na paštiku vyložíme alobalem, dáme na dno rozkrojený pórek, na něj položíme 1/2 masové směsi, na kterou rozložíme 1/2 jablek, vlašské ořechy, zakryjeme je druhou polovinou masové směsi, kterou pokryjeme druhou polovinou jablek a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch paštiky zakryjeme papírem na pečení a dobře uzavřeme alobalem. Formu vložíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme při 160 °C přibližně 50 minut.

4

Upečenou paštiku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme a dáme do chladničky uležet na 12 hodin.

5

Paštiku druhý den nakrájíme a podáváme ji s brusinkovým džemem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept