Recept

Francouzská kuřecí paštika se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 24451

Ingredience

150 g Fazolové lusky zelené
150 g Hrášek
500 g Kuřecí prsa
4 ks Mrkev kořen
75 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 743kJ
9% Sacharidy 33 g
515% Tuky 386 g
20% Sodík 397 mg
66% Bílkoviny 37 g

Francouzská kuřecí paštika se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na kousky a rozmixujeme s 1 dl smetany. Rozmixované maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přilijeme 2 dl smetany, přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku, pokrájenou cibuli šalotku a směs dobře promícháme.

2

Mrkev oškrabeme, omyjeme, podélně nakrájíme na tenké plátky, které povaříme 5 minut v osolené vodě. Mrkev sítkem vyndáme a necháme vychladnout. V téže osolené vodě povaříme jen 1 minutu mladé fazolové lusky a hrášek. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout.

3

Paštikovou formu vyložíme alobalem, plátky mrkve poskládáme těsně vedle sebe, na dno dáme hrášek a na něj polovinou masové směsi. Navrch po celé délce poskládáme vlašské ořechy, které zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Na vrstu ořechů naskládáme podélně fazolové lusky, vše zakryjeme plátky mrkve a pevně uzavřeme alobalem. Formu dáme do hlubokého pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 160 °C cca 50 minut.

4

Upečenou paštiku necháme vychladnout, vyklopíme a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.

5

Plátky paštiky podáváme s hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept