Francouzská kuřecí paštika se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská kuřecí paštika se zeleninou
Francouzská kuřecí paštika se zeleninou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24451 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Fazolové lusky zelené |
150 g | Hrášek |
500 g | Kuřecí prsa |
4 ks | Mrkev kořen |
75 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
1 ks | Šalotka |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 162,5mg |
Draslík | 866,3mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Hrášek, Ořechy vlašské, Pepř bílý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Petržel - nať, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Francouzská kuřecí paštika se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na kousky a rozmixujeme s 1 dl smetany. Rozmixované maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přilijeme 2 dl smetany, přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku, pokrájenou cibuli šalotku a směs dobře promícháme. |
2 | Mrkev oškrabeme, omyjeme, podélně nakrájíme na tenké plátky, které povaříme 5 minut v osolené vodě. Mrkev sítkem vyndáme a necháme vychladnout. V téže osolené vodě povaříme jen 1 minutu mladé fazolové lusky a hrášek. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout. |
3 | Paštikovou formu vyložíme alobalem, plátky mrkve poskládáme těsně vedle sebe, na dno dáme hrášek a na něj polovinou masové směsi. Navrch po celé délce poskládáme vlašské ořechy, které zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Na vrstu ořechů naskládáme podélně fazolové lusky, vše zakryjeme plátky mrkve a pevně uzavřeme alobalem. Formu dáme do hlubokého pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 160 °C cca 50 minut. |
4 | Upečenou paštiku necháme vychladnout, vyklopíme a dáme do chladničky na 12 hodin uležet. |
5 | Plátky paštiky podáváme s hlávkovým salátem. |
Paštiky dětem chutnají tak určitě musíme vyzkoušet