Lilkové pyré s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové pyré s bylinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24452 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
1 ks | Koriandr čerstvý |
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř cayenský |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 215,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Koriandr čerstvý, Lilek, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lilkové pyré s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Omytý lilek pečeme vcelku, se slupkou v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Slupka by měla zčernat. Upečený lilek necháme vychladnout. Česnek prolisujeme, čerstvý koriandr, bazalku a petrželovou nať najemno nasekáme. Z 1/2 citronu vylisujeme šťávu. |
2 | Vychladlý lilek podélně rozkrojíme, vyjmeme semínka a vydlabeme dužninu, kterou promícháme s citronovou šťávou, olejem, česnekem a bylinkami. |
3 | Pyré dochutíme solí a pepřem a necháme v chladničce odležet nejméně 5 hodin. |