Gazpacho - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gazpacho
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24463 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Chléb pšeničný (bílý) |
90 g | Cibule |
24 ml | Ocet kvasný lihový |
90 g | Okurka salátová |
100 ml | Olej olivový |
60 g | Paprika zelená |
1500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Okurka salátová, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gazpacho postup přípravy receptu:
1 | Rajčata, okurku a papriku omyjeme, nakrájíme na drobné kousky a rozmixujeme. |
2 | K zelenině přidáme česnek, cibuli, ocet a olivový olej. Vše umixujeme. |
3 | K takto připravené polévce přidáme namočenou střídku chleba a vše osolíme. |
4 | Polévku podáváme dobře vychlazenou. |