Recept

Labužnická francouzská pomazánka-rillettes z husího masa

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 380 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 360 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 24464
Kategorie: Pomazánky

Ingredience

koření v sáčku
2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Tymián sušený
Labužnická francouzská pomazánka-rillettes z husího masa
200 g Husí sádlo
500 g Husí stehna
1 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 878 kcal
Kilojoule 3 673kJ
1% Sacharidy 3 g
113% Tuky 85 g
13% Sodík 266 mg
29% Bílkoviny 16 g

Labužnická francouzská pomazánka-rillettes z husího masa postup přípravy receptu:

1

Husí sádlo pokrájíme a dáme do hlubokého hrnce (nejlépe litinového) a necháme při mírné teplotě rozpustit. Přidáme k němu omytá husí stehna, která zalijeme vodou tak, aby bylo maso pod vodou. Přidáme bílé víno, sůl, pepř a sáček z mulu s kořením (celý pepř, tymián, bobkový list, petržel nať) a vaříme při mírné teplotě pod pokličkou minimálně 6 hodin. Občas zkontrolujeme, promícháme a aby se nám úplně nevyvařila voda. Pokud se maso připéká, podlijeme ho trochou vody.

2

Po 3 hodinách vaření stehna se sáčkem vyjmeme, maso vykostíme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do vývaru a dál necháme vařit tak, aby mírně probublávalo. Vaříme až do doby dokud se tekutina odpaří a zůstane jen maso se sádlem.

3

Připravíme si čisté sklenice s víčky, které naplníme masem a zalijeme husím sádlem. Necháme vychladnout, zakryjeme víčky až druhý den. V chladničce můžeme tuto labužnickou pomazánku uchovat několik dní.

4

Rillettes pomazánka velice chutná na opečeném chlebu.

Poznámka

Rillettes je labužnická francouzká specialita. Tato pomazánka se připravuje dlouhým vařením masa. Původně s vepřovým masem. Nejdříve se dlouho vaří a pak pomalu dusí ve vlastním tuku, dokud maso nezměkne, pak se ochladí a s dostatkem tuku utvoří pastu. Běžně se používá jako pomazánka na chleba nebo toasty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept