Křupavá zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavá zelenina
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24465 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
250 g | Cibule |
50 g | Cibulka jarní |
450 g | Mrkev kořen |
36 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 125,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Křupavá zelenina postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme a pokrájíme na delší, tenké nudličky. |
2 | Cibuli nakrájíme na zhruba 6 stejných částí. Nať jarní cibulky pokrájíme na špalíčky. |
3 | Olej necháme rozehřát na pánvi, poté vsypeme zeleninu a osolíme. Zprudka smažíme po dobu cca 3 minut. |
4 | Přilijeme 50ml vody a necháme změknout. |
Poznámka
Takto připravená zelenina se hodí k vepřovému i drůbežímu masu.