Jednoduchý recept

Hovězí ragú s okurkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 24484
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
120 g Cibule
500 g Hovězí maso zadní
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Ocet vinný
25 g Okurky
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
80 g Sádlo škvařené
40 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
5 g Tymián čerstvý
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 140kJ
10% Sacharidy 35 g
35% Tuky 26 g
27% Sodík 549 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hovězí ragú s okurkami postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso vložíme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka asi hodinu a půl. Scedíme a maso nakrájíme na nudličky. Vývar budeme ještě potřebovat.

2

Na pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nakrájenou cibuli a usmažíme dozlatova. Přisypeme mouku a za občasného míchání necháme zezlátnout. Podlijeme vývarem z hrnce, octem, osolíme, opepříme, přidáme posekanou petrželku, bobkový list, tymián a prolisovaný česnek. Povaříme 10 minut.

3

Do pekáčku vložíme nakrájené maso, zalijeme omáčkou z pánve, přimícháme kyselé okurky nakrájené na kostičky, povrch posypeme strouhankou a dáme zapéct. Pečeme 30 minut.

Poznámka

Podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept