Banány flambované calvadosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banány flambované calvadosem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 24490 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
4 ks | Banány |
3 polévková lžíce | Calvados |
85 g | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Pomeranče |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 73,0mg |
Draslík | 929,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr třtinový, Limetková šťáva, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Banány flambované calvadosem postup přípravy receptu:
1 | Kůru z poloviny pomeranče oloupeme a jemně nasekáme. Šťávu z obou pomerančů vymačkáme. |
2 | Oloupané banány podélně rozkrojíme a zprudka osmažíme na pánvi na 45g másla. Vyjmeme, přikryjeme a necháme na teplém místě. |
3 | Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme cukr a za občasného míchání zahříváme. Přidáme limetkovou a pomerančovou šťávu a kůru a povaříme 2-3 minuty. |
4 | Nakonec přilijeme calvados, alkohol zapálíme a necháme vyhořet. Přidáme banány a ve šťávě je otočíme a prohřejeme. |
5 | Podáváme horké, ozdobené ušlehanou smetanou. |