Jednoduchý recept

Banány flambované calvadosem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 24490

Ingredience

4 ks Banány
3 polévková lžíce Calvados
85 g Cukr třtinový
2 polévková lžíce Limetková šťáva
60 g Máslo čerstvé
2 ks Pomeranče
200 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 475kJ
22% Sacharidy 80 g
40% Tuky 30 g
0% Sodík 8 mg
8% Bílkoviny 4 g

Banány flambované calvadosem postup přípravy receptu:

1

Kůru z poloviny pomeranče oloupeme a jemně nasekáme. Šťávu z obou pomerančů vymačkáme.

2

Oloupané banány podélně rozkrojíme a zprudka osmažíme na pánvi na 45g másla. Vyjmeme, přikryjeme a necháme na teplém místě.

3

Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme cukr a za občasného míchání zahříváme. Přidáme limetkovou a pomerančovou šťávu a kůru a povaříme 2-3 minuty.

4

Nakonec přilijeme calvados, alkohol zapálíme a necháme vyhořet. Přidáme banány a ve šťávě je otočíme a prohřejeme.

5

Podáváme horké, ozdobené ušlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept