Recept

Plněná zelenina po nicesku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24492

Ingredience

6 g Bazalka
120 g Cibule
200 g Lilek
40 g Mozzarella
24 ml Olej olivový
2 ks Paprika zelená
2 ks Paprika červená
2 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel kudrnka
200 g Rajčata
250 g Rýže loupaná
30 g Strouhanka
3 špetka Sůl
2 ks Tykev
6 g Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové maso mleté
1,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 521kJ
21% Sacharidy 76 g
32% Tuky 24 g
19% Sodík 390 mg
43% Bílkoviny 24 g

Plněná zelenina po nicesku postup přípravy receptu:

1

Papriky rozřízneme napůl, vyjmeme jadřince a opláchneme.

2

Tykve pokrájíme na špalíčky cca 6cm dlouhé, vykrojíme dužinu.

3

Lilek naporcujeme na větší kousky, naskládáme na plech a necháme 30 minut péct při 180°C. Upečené lilky necháme vystydnout a poté vyjmeme změklou dužinu, kterou si odložíme stranou.

4

Uvaříme si rýži dle návodu výrobce.

5

Do velkého hrnce si natočíme vodu a necháme přivést k varu. Ve vařící vodě postupně necháme spařit pokrájené tykve a papriky.

6

60g cibule pokrájíme nadrobno a necháme jí osmahnout na rozpáleném oleji (12ml), přisypeme vařenou rýži, rozmačkané rajče, 1/3 tymiánu, 1/2 petržele, sůl a pepř. Takto připravenou směsí naplníme papriky.

7

Zbylou dužinu z lilků osmahneme na 60g cibule a rozpáleném oleji (12ml), přisypeme strouhanku, utřený česnek, zbytek tymiánu, osolíme a opepříme.

8

Vzniklou směsí naplníme pečené lilky. Nádivku překryjeme plátkem mozzarelly.

9

Mleté maso smícháme s vejci, bazalkou a petrželkou. Vzniklou směsí plníme tykve.

10

Naplněnou zeleninu naskládáme na pečící plech, pokapeme olejem a necháme péct 25 minut při 180°C.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept