Recept

Galantina s kuřecím masem a cuketou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 24499

Ingredience

bouguet garni
1 ks Bazalka
2 ks Bobkový list
1 ks Petržel - nať
1 ks Tymián sušený
Galantina s kuřecím masem a cuketou
100 g Celer řapíkatý
100 g Cuketa
1 kávová lžička Kmín drcený
1,5 kg Kuře
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vepřová kůže
500 g Vepřová plec
500 g Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,415 kcal
Kilojoule 5 920kJ
2% Sacharidy 6 g
129% Tuky 97 g
85% Sodík 2 g
172% Bílkoviny 96 g

Galantina s kuřecím masem a cuketou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kuře zbavíme kůže tak, aby zůstala v celku. Kůži osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem poklademe na ni (z vnitřní strany) plátky slaniny a opatrně odložíme stranou. Pak kuře vykostíme, čisté maso pokrájíme na malé kousky a odložíme do mísy s předem pomletým vepřovým masem. Malou cuketu oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme ji na malé kostky.

2

K masu přidáme sůl, pepř, česnek, cuketu, vše dobře promícháme a rozložíme ho na ochucenou stáhnutou kůži. Pevně ji zavineme do rolády a masový váleček převážeme nití. Pekáč vyložíme čistou vepřovou kůží, na něj položíme masovou roládu, přidáme svazek zelených bylinek s řapíkatým celerem a zalijeme drůbežím vývarem. Pekáč zakryjeme a maso vaříme při mírné teplotě přibližně 3 hodiny.

3

Uvařenou roládu necháme ve vývaru vychladnout, pak ji vyjmeme, dáme na mísu odkapat a zatížíme závažím. Zakryjeme a dáme na 2 dny zatížené maso do lednice.

4

Po dvou dnech z galantiny sejmeme závaží, odstraníme niť a nakrájíme porce.

Poznámka

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept