Recept

Paštika z tykve a ricotty

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 24508
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

10 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
300 g Sýr Ricotta
1500 g Tykev
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 393kJ
5% Sacharidy 17 g
32% Tuky 24 g
10% Sodík 207 mg
28% Bílkoviny 16 g

Paštika z tykve a ricotty postup přípravy receptu:

1

Tykev omyjeme a zbavíme tvrdých konců, pokrájíme na cca 1cm silná kolečka.

2

Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, které spaříme horkou vodou a necháme okapat.

3

Pokrájenou tykev dáme na 20 minut povařit do vroucí osolené vody.

4

Uvařenou tykev necháme okapat a poté jí rozmixujeme na hladké pyré, které necháme vychladit.

5

Vychlazené pyré smícháme se smetanou, strouhankou, riccotou, vejci, nasekanou pažitkou, muškátovým oříškem, pepřem a solí.

6

Formu na paštiku vyložíme listy hlávkového salátu a poté naplníme tykvovým pyré.

7

Naplněnou formu vložíme do vodní lázně, zakryjeme alobalem potřeným máslem a dáme péct při 180°C cca na 45 minut.

8

Hotovou paštiku necháme v chladu odležet do druhého dne.

Poznámka

Podáváme s lžičkou smetany, posypané sekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept