Paštika tří barev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika tří barev
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24511 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
3 špetka | Muškátový oříšek |
36 g | Pažitka |
3 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Špenát listový čerstvý |
18 g | Strouhanka |
3 špetka | Sůl |
500 g | Tykev |
6 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 259,2mg |
Draslík | 672,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pažitka, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Tykev, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Paštika tří barev postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a dobře omyjeme. Mrkev a tykev pokrájíme na menší kousky. |
2 | Takto připravenou zeleninu necháme uvařit ve vroucí osolené vodě cca 25minut. Každý druh zvlášť. |
3 | Jednotlivé druhy uvařené zeleniny rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladit. |
4 | Mrkvové pyré smícháme se 100ml smetany, 36g strouhanky, 2 vejci, 1/3 nasekané pažitky, 1 špetkou muškátového oříšku, špetkou solí a pepře. Stejný postup opakujeme i u tykvového a špenátového pyré. |
5 | Na výrobu paštiky použijeme formu s nepřilnavým povrchem nebo formu skleněnou. Oba druhy je nutné před naplněním ještě vymazat máslem. |
6 | Jako první do formy dáme pyré tykvové, následuje mrkvové a na závěr špenátové pyré. |
7 | Naplněnou formu zakryjeme alobalem potřeným máslem a ve vodní lázni pečeme při 180°C cca 45 minut. |
8 | Hotovu paštiku necháme 24 hodin vychladit v chladničce. |